Zware mishandeling van vader en diens partner door zoon

De rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht, heeft op 23 februari 2018 uitspraak gedaan in een zaak over zware mishandeling.

Zware mishandeling van vader en diens partner door zoon

Een 47-jarige man uit Utrecht werd verdacht van zware mishandeling van zijn vader en de partner van zijn vader.

 

Feiten en omstandigheden

Een verbalisant heeft op de desbetreffende dag een melding gekregen van mishandeling van 2 personen. Toen de verbalisant ter plaatse kwam hoorde hij dat er 2 oudere personen binnen zaten die mogelijk mishandeld waren, ze zouden erg verward en moeilijk aanspreekbaar zijn. Toen hij naar binnen liep zag hij dat de man bloed in zijn gezicht had, evenals een dikke wang. Ook zag hij dat de vrouw bloed in haar gezicht had. De verbalisant zag vervolgens dat de keuken een puinhoop was met omgevallen stoelen, een verschoven tafel en andere stukken hout op de grond, het leek alsof er gevochten was in de keuken. Vervolgens hoorde de verbalisant dat er een voicemailbericht was, waarin de verdachte zou hebben gezegd dat hij zijn ouders buiten westen zou hebben geslagen en in de woning zou hebben achtergelaten.

Een getuige, de vrouw waar de verdachte na het incident naartoe is gegaan, heeft verklaard dat hij na het incident bij haar thuis langs is geweest en dat hij toen andere kleren heeft aangedaan. De getuige heeft verklaard dat de verdachte volgens eigen zeggen naar de politie zou gaan, omdat ze hem anders toch wel zouden vinden. Ze heeft verklaard dat de verdachte zich paniekerig gedroeg en een onrustige ademhaling had. Hij heeft tegen de getuige gezegd dat hij over financiële zaken (erfenis van zijn moeder) wilde praten met zijn vader, zonder de partner van zijn vader erbij. Op de dag van het incident heeft de verdachte tegen haar gezegd dat zijn vader boos werd en de tafel ondersteboven heeft gegooid en dat hij op de verdachte in ging slaan. De verdachte is daarop terug gaan slaan en toen de partner van de vader zich ermee ging bemoeien, heeft de verdachte ook haar geslagen. De verdachte heeft gezegd dat hij een waas voor zijn ogen had. De verdachte heeft tegen haar gezegd dat hij zijn ouders bewusteloos had achtergelaten in de woning.

 

Oordeel rechtbank Utrecht

De verdachte heeft ter terechtzitting niks willen verklaren over wat er in het huis van zijn vader heeft afgespeeld. De rechtbank Utrecht stelt dat de verdachte die dag bij zijn vader is geweest en dat hij zijn vader en diens partner heeft mishandeld. De vader heeft kaakfracturen en een in ernst toegenomen delier opgelopen en zijn partner een zware hersenschudding en een verlamming van een hersenzenuw, als gevolg waarvan zij (blijvend) dubbel/onrustig ziet, opgelopen door het incident. De rechtbank Utrecht acht al met al wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan zware mishandeling.

De rechtbank Utrecht heeft de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 16 maanden. Daarnaast mag de verdachte gedurende vijf jaren op geen enkele wijze contact opnemen, zoeken of hebben met de slachtoffers en de verdachte mag zich niet ophouden in een straal van 500 meter van de woning van zijn vader en de woning van diens partner. Wanneer de verdachte zich niet aan het contactverbod houdt, zal er per keer vervangende hechtenis worden toegepast voor de duur van 2 weken. Ook moet de verdachte schadevergoedingen betalen aan de slachtoffers.

 

Strafrechtadvocaat zware mishandeling Utrecht

Wordt u zelf verdacht van zware mishandeling? Een ervaren strafrechtadvocaat kan u bijstaan! De advocaat zal uw processtukken opvragen om een goed en sterk verweer te kunnen voeren. Hierdoor zal voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, worden bereikt. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren strafrechtadvocaat voor zware mishandeling direct gratis en vrijblijvend contact met u op over uw strafzaak in Utrecht! Wij werken landelijk, voor een vast tarief en tevens op basis van pro deo!

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op